Bemutatkozom

Grafikusként szakterületem: az arculattervezés, logo-tervezés, vektor grafika, magazintördelés, (akár digitális megjelenítőkre is) nyomdai kivitelezés, csomagolástervezés, 3D modellezés, 3D animáció, textúra festés, matte-paint, filmvágás, digitális-utómunka, film-effektezés

 

A Grafikai ambícióim mellett 15 éve webes felületek tervezésével, programozásával is foglalkozom. Online megbízásaim során webes szabvány alapú weblapokra, vállalati portálok kialakítására kínálok a kor követelményeinek megfelelő megoldást.

Az elmúlt években, főleg vállalati oldalak születésénél voltam jelen.

 

Online szakterületem: a szabványokon alapuló webdesign, web-ergonómiai tervezés, vállalati portál tervezés, a webes felület tervezés (UX),valamint a CSS2 és CSS3 szabvány alapú stílustábla programozás és dinamikus vagy statikus oldalakba integrálás, egyedi wordpress téma programozás illetve az ezekkel kapcsolatos tanácsadás.

 

“a tökéletességre való törekvés mindenkire nézve kötelező, de számomra ez egy életre szóló küldetés”

Az emberi, üzleti kapcsolataimban és a munkámban egyaránt maximalista vagyok, nem elégszem meg a féleredményekkel.

 

Az alkotás hátterében nem ismerek kompromisszumot ezért kizárólag Apple termékekkel dolgozom! Jelenleg egy Mac Book Pro, egy Unibody Mac Mini, egy Apple Cinema Display, Ipad, Iphone, és jó néhány Ipod szolgáltatják azt a minőségi hátteret, mely elengedhetetlen a minőségi munkák kivitelezéséhez.

 

Díjak

Elhivatottságom egyik fontos állomása 2009. szeptember 2-án Magyarország Parlamentjében vehettük át a Rákóczi Design Pálinka brandért járó Magyar Termék Nagydíjat. A Fejedelmi Rákóczi Pálinka Udvarház teljes nyomdai és online megjelenését az alapoktól tervezem (a termékfejlesztés folyamatos), ebben a különleges munkában alkotó társaim: Hoffer Ottó festőművész és Farkas Elemér a Csokoládé Múzeum és a Rákóczi Fejedelmi Pálinka Udvarház alapítója. Számomra az igazi elismerés nem online közösségek szavazati vagy tetszés nyilvánítása, sokkal inkább, azok az emberi kapcsolatok, melyek a munkából kifolyólag több 10 éves emberi kapcsolatokká értek.

 

Inspiráció

Egy olyan felgyorsult világban, ahol szinte évről évre változnak és frissülnek a technikai lehetőségek, a szabványok, grafikai és vizuális lehetőségek, elengedhetetlen a tanulás és tudás napi szinten tartása. Folyamatosan képzem magam a fent felsorolt grafikai és online területeken, előadásokon, szakmai fórumokon, szemináriumokon és webináriumokon.

 

Érdeklődési kör

Munkám során az Apple technikai hátterét használom, ezért folyamatosan napi szinten nyomon követem, merre tart kedvenc eszközeim fejlesztéseinek útja. Egyik régi hobbim a kerékpározás, ezen a téren mindenevő vagyok legyen szó országúti kerékpározásról vagy egy erőteljesebb hegyi kerékpározásról a természet lágy ölén. Imádom a vizitsportokat, félig hal vagyok, kiválóan úszom, vitorlázni szoktam, ezen kívül a kajakozás is a kedvenc elfoglaltságom egyike. Szakmai ártalom, hogy rendszerint hivatásomat érintő könyveket olvasok.

 

Zene tekintetében mindenevő vagyok, de kiemelt jelentőséggel és hatással van rám Ákos pályafutása, életműve, versei és zenei jelenléte.

 

Példaképeim az élet minden területéről: Lampert Gábor, Horváth András (Handrás), Nyers Péter (Maxer), Lakatos Zoltán (Maxer),

Farkas Elemér, Regőczi Gábor, Krister Karlson, David Martin.

 

Apple eszközeimet Magyarország legjobb APR üzletében szoktam megvásárolni az XMS-ben.

 

Honlapomat és ügyfeleim oldalait Magyarország legmegbízhatóbb hosting cége látja el a MAXER.