Linkmarketing

A linkmarketing során weboldalát olyan szakmai oldalakon helyezzük el, amelyek illenek cége tevékenységéhez és értékesnek számítanak a Google szemében. Miért fontos ez?
A Google és más keresők rengeteg szempont figyelembevételével alakítják ki találati rangsorukat, az egyik legfontosabb pedig az, hogy mennyi és milyen minőségű link mutat egy honlapra. Ha tehát jó helyezéseket akarunk, akkor a linkmarketing elengedhetetlen.

Természetesen kevés, ha sok link mutat a honlapra, ha nincs rendben a szöveges tartalom, vagy nincs elvégezve a belső keresőoptimalizálás, vagy rossz a design, de a linkmarketing mindenképpen szükséges az előkelő helyezésekhez.

Mik a linkmarketing előnyei?
Egyszer kell elvégezni
A linkmarketinget, ha alaposan kidolgozzuk, egyszer kell elvégezni és hatását mindaddig kifejti, ameddig weboldala megtalálható az interneten. Egy idő elteltével természetesen ezt is érdemes bővítgetni, hogy az új oldalakon is jelen legyen.

Örökéletű reklám
Mivel az elhelyezett linkeket csak extrém esetben törlik (pl. ha a honlap hosszabb ideig nem elérhető), egy örökéletű, célzott reklámot kap, ami jelentős stratégiai előny a konkurenseivel szemben.

Ingyenes látogatók 365 nap
A linkmarketing az év minden napján minőségi látogatókkal bombázza honlapját, teljesen ingyen, nincs kattintási vagy megjelenési díj. Így igen költséghatékony reklámnak számít.

Mikor jó a linkmarketing?
Nagyon fontos, hogy minőségi oldalra helyezzük el linkünket, amelyek értéket képviselnek a keresők szemében. A másik fontos tényező, hogy optimalizált linkszövegekkel dolgozzunk, hogy a keresőrobotok könnyen tudják értelmezni, mivel is foglalkozik honlapja.
Ingyenes tárhelyen lévő oldalt NE próbáljon meg linkmarketinggel támogatni. Egy weboldalra érdemes időt, energiát és pénzt szánni, hiszen ez mutatja be cégét leendő érdeklődőinek és nem mindegy, hogy hogyan. Ha ingyenes oldala van, akkor olvassa el ezt a tájékoztatót.

Ha nem akarja megtanulni a linkmarketing fortélyait, és inkább szakemberre bízza a linképítést, kérjen árajánlatot itt!